Почнемо з того, що кислинка у вашому улюбленому напої може бути закладена початково, виходячи з різновиду арабіки та типу обсмаження зерен, – наприклад, коли йдеться про сорти із фруктовими та ягідними нотками🍓🍒🍑 чи високогірні сорти🍃⛰. В такому випадку це – ваш вибір, адже ми обираємо смакові якості кави з огляду на власні вподобання.
Однак, дуже часто кислинка у каві може з’явитися й внаслідок неправильного приготування. Наприклад, дуже дрібний помел при приготуванні еспресо може зробити ваш напій просто непридатним до вживання – настільки він буде кислим😧🍋. Також кава може отримати зайву кислоту, якщо ви занадто довго будете кип’ятити її у джезві💣. А якщо ви віддаєте перевагу приготуванню кави у френч-пресі, дуже важливо не перетримати її, оскільки тоді ви отримаєте зовсім не той напій, на який сподівалися. 3-4 хвилини⌚️ до опускання плунжера – ось максимальний час, який визначають експерти.