Навіть найулюбленіший смак іноді хочеться «освіжити» та додати йому нового звучання🎼🎷. Тому навіть найзапекліші кавомани рідко, але вирішують присмачити свій напій топінгом чи сиропом. Як обрати та в чому різниця – давайте розбиратися разом. 👆 Сироп і топінг – абсолютні синоніми чи щось різне? Топінг – традиційна добавка до солодких страв, яка одночасно виконує й декоративну функцію 🎀. До них можна віднести подрібнені горіхи, шоколадні та інші кондитерські крихти, вафельну посипку тощо. В якості топінгу може виступати й сироп. Однак варто розуміти, що не всі топінги – це сиропи. Які різновиди сиропів існують? Умовно, їх розподіляють за смаками, які вони мають: 🍒 Фруктові та ягідні 🍧 Зі смаками десертів 🌰 Горіхові 🌶 Пряні Як обрати найкращий смак, який пасуватиме до вашого напою та підкреслюватиме його смак? Звісно, тут, в першу чергу, варто орієнтуватися на власні смакові вподобання. Бо те, що подобається одній людині, може не викликати захвату в іншої. Проте маємо декілька універсальних порад, які, можливо, спростять вам вибір. Отже, горіхові сиропи найбільше пасують до арабіки: вони дещо перекривають кавовий смак і нейтралізують кислинку, а також лишають по собі приємний післясмак😋. До цього ж сорту кави ідеально пасують й ягідні та фруктові домішки. Карамельний сироп🍭 «пом’якшує» каву; дуже часто його додають до рецептів кави із молоком. Ванільний – зменшує кавову гірчинку, тому його краще додавати до гірких та міцних кавових напоїв🥃🥃🥃. А от шоколад🍫 – навпаки, максимально розкриває смак кави. А якщо додати до цього рецепту краплю лікеру💧🍸, то ви отримаєте незабутні враження.